body analyse

Module Restore & Mobilise – voor docenten
Door Joost en Liana van Healthy Yoga

Bijscholingsmodule met certificaat voor Restore & Mobilise

Restore & Mobilise is een unieke combinatie van Restorative yoga in combinatie met op adem geleide mobilisaties en massage gericht op diepe en volledige ontspanning. Deze module is speciaal ontworpen voor yogadocenten om toe te passen in je eigen yoga les! Na het volgen van deze inspirerende dagen, ontvang je het certificaat om Restore&Mobilise lessen te gaan geven.

Restore & mobilise is een unieke combinatie van restorative yoga, met fysio-/manuele mobilisaties en massage gericht op diepe en volledige ontspanning. Het is een herstel-bevorderende yogavorm (zowel fysiek als mentaal), die verwant is aan Yin-Yoga en is gericht op diepe en volledige ontspanning. Op adem geleide lichamelijke mobilisaties maken het een effectieve methode om in korte tijd in diepe ontspanning te komen.

In deze module werken we verder aan het leren van hands-on mobilisatie technieken, gebaseerd op anatomie. Na het volgen van deze 2 daagse scholing, ben je in staat om in meer restorative houdingen hands-on technieken toe te passen op een veilige en professionele manier. Door ‘the magic of touch’ is je deelnemer nog meer gebaat bij je restorative yoga les. De op adem geleide mobilisaties en massage technieken dragen bij aan diepe ontspanning en stressreductie.

Voor docenten is dit een interessante bijscholing.

De workshops door Healthy Yoga bij YogAletta zijn zo samengesteld dat:
Alle workshops los te volgen zijn
Yogadocenten de losse cursusdagen kunnen volgen, maar ook het gehele weekend: de modules vallen heel mooi als een puzzel in elkaar.
We gaan er een inspiratievol, speels en interactief weekend van maken!
We hebben er enorm veel zin in, tot dan!
Foto Joost de Boer

Missie en visie van Healthy Yoga:

‘Wij geloven in de kracht van yoga.
Het is een ultieme vorm van zelfzorg en voor iedereen toepasbaar.
Yoga beoefenen levert algehele gezondheidswinst op voor zowel: mentale, emotionele, fysieke dan wel spirituele doeleinden.
Het begrijpen van anatomie geeft tools om yoga veilig en duurzaam te beoefenen.
Het doel van Healthy Yoga is om jou alles te leren wat je nodig hebt over anatomie, lichamelijke klachten en aanpassingen in yoga.
Heathy Yoga geeft workshops en online scholingen op het gebied van anatomie en zelfzorg.
We onderscheiden ons aanbod door het speels, laagdrempelig, toegankelijk en professioneel aan te bieden met verschillende leermethoden. Door het stapsgewijs en simpel aan te bieden is het voor iedereen praktisch toepasbaar.’

Joost de Boer Is MFt fysio-/manueel therapeut, yoga- en anatomie docent. Joost heeft een enorme passie om mensen te helpen. Door yoga oriënteert hij zich steeds meer op de mens als geheel. Zowel adem als beweegpatroon, overtuigingsmechanisme en zelfs de voetafwikkeling speelt een rol in het functioneren van de mens. Hierdoor is de omgang en behandeling van een klacht heel individueel afgestemd.
Joost is er achter gekomen dat veel yogadocenten anatomische kennis missen, maar er wel heel behoeftig en leergierig naar zijn. Hij brengt zijn jaren lange ervaring vanuit de fysio-/manuele therapie naar de yogadocenten.
Joost is heel behulpzaam en sociaal. Je herkent zijn professionaliteit en deskundigheid doordat hij ingewikkelde materie versimpelt en speels overbrengt.
Hij gebruikt veel tools en digitale middelen bij zijn presentaties. Hierdoor wordt anatomie leuk en toegankelijk.

Liana Hamzajeva is afkomstig uit de juridische wereld en nu volledig toegewijd aan yoga. Vanaf het moment dat ze yoga ontdekte wist ze dat het de passie van haar leven zou worden. Ze besloot om fulltime haar passie te volgen. Inmiddels heeft Liana vele jaren ervaring in het lesgeven. Haar lessen zijn inzichtgevend, speels en liefdevol. Liana is yogadocente & transformationeel coach, heeft veel ervaring in privé lessen en samen met Joost verzorgt ze anatomie lessen bij  yogastudio’s en yogadocenten-opleidingen. Met yoga docenten werken vindt ze enorm inspirerend en leuk om te doen.

Joost heeft door Liana yoga leren kennen: door het structureel te beoefenen heeft hij ontdekt dat yoga een  belangrijke rol kan spelen in onder andere het herstel en-/of het voorkomen van (lichamelijke) klachten.

Foto Liana Hamzajeva

Tickets

Let op: we hanteren een beperkt aantal plekken, in verband met de vele hulpmiddelen en persoonlijke aandacht.
Als je het hele weekend wilt volgen, wees dan snel.

Door op de links te klikken van de andere modules of cursusdagen (onder  ‘Data’), vind je daar meer informatie over.

Data

Module 1: Module 1 Restore & Mobilise (Restorative Yoga met Hands-on Mobilisaties) – certificering voor docenten

Zaterdag en zondag 18 & 19 januari 2020 11.00 – 18.00 uur

Kosten

Complete weekend:
Deelname aan het totale weekend: € 220,-
Na afronding van deze 2 dagen ontvang je het certificaat van deel 1: met dit certificaat mag je de Restore & Mobilise op je rooster zetten.
Daarbij ontvang je een raam-sticker voor in je studio, als teken dat je de scholing hebt afgerond.

Een losse dag (zaterdag of zondag) volgen kan ook, je ontvangt dan echter niet alle informatie dus ook (nog) geen certificaat.
Losse dag: € 125,

Schrijf je hier in voor het complete weekend Module 1 Restore & Mobilise (reserveer daarna nog je plek!)

Het ticket voor een losse dag bestel je hier (nog wel even de betreffende dag reserveren met dat ticket)

Aan- of afmelden kan tot uiterlijk een kalenderweek van tevoren, i.v.m. onze boeking bij Healthy Yoga.
Technisch gezien zal later annuleren misschien kunnen wegens instellingen in fitmanager, maar tot een kalenderweek van tevoren kan dat niet meer kosteloos. Je mag nog wel iemand anders voor jou in de plaats sturen.

De lessen gaan alleen door bij voldoende aanmeldingen vooraf. Wees er dus snel bij en schrijf je in 🙂

Locatie

YogAletta heeft een mooie eigen studio in

Hier worden groepslessen, privélessen, workshops, cursussen, massages en bijscholingen gegeven.

YogAletta wil een platform zijn voor het samen werken aan een Happy & Healthy Body, Mind & Life.

Meer workshops bij YogAletta:

Nationale Stoelyoga Dag: Aletta op het podium in Den Haag, én in de studio!

Nationale Stoelyoga Dag Zondag 13 oktober met Aletta op het podium bij de Hartstichting in Den Haag, Donderdag 17 oktober in de studio in Aalsmeer (rolstoeltoegankelijk) aanmelding nodig STOELYOGA DAG: VIER HET LEVEN! In Samenwerking met de Hartstichting Zondag 13 oktober 2019 is de vierde editie van de Nationale Stoelyoga Dag. Op deze dag vieren we het leven. We gaan verbinden, onze vitaliteit vergroten, ontspannen en stilstaan bij de mooie dingen in het leven. Op verschillende locaties in Nederland worden er stoelyoga lessen georganiseerd in de week voor of na Nationale Stoelyoga Dag. Hartstichting De komende drie jaar slaan Stoelyoga Nederland en de Hartstichting de handen ineen om samen de Nationale Stoelyoga Dag te organiseren. Hiermee wordt geld ingezameld voor dit goede doel. Op het kantoor van de Hartstichting in Den Haag vindt op zondag 13 oktober de centrale stoelyoga les plaats. Hier worden naast de stoelyoga les ook stoelmassages gegeven, goodiebags uitgedeeld en wordt er een rondleiding gegeven door het pand van de Hartstichting. Elke deelnemer betaalt 5 euro voor een les. Van deze 5 euro gaat 3 euro naar onderzoek naar hart- en vaatziekten. Aletta van Oostveen, eigenaresse van YogAletta.nl, Stoelyoga-Aalsmeer.nl en OnbeperktBeperkt.nl is één van de vier docenten op het podium bij het Nationale Evenement op 13 oktober. En op donderdag 17 oktober geeft zij deze speciale ‘Hartstichting-les’ die ze samen met haar collega’s heeft ontworpen voor dit evenement, in haar studio in The Beach Aalsmeer (rolstoel toegankelijk). […]

Vr 1 november AROMA YOGA

Yoga (zachte yoga en yoga nidra) met ondersteuning van aromatherapie. Waan je in een SPA Resort, met yoga en aromatherapie. Lesomschrijving Thema: DANKBAARHEID: Dankbaarheid: ‘zie het cadeau in tegenslagen’: met milde backbends en hart-openers, komen we meer in een staat van openheid en waardering. We eindigen met een yoga nidra (‘slaap van de yogi’) , waar we een zaadje van harmonie planten en meer balans brengen in de emoties. “Als je nog slechts 1 ademhaling over hebt, gebruik het dan om ‘dank je wel’ te zeggen.” Waan je in een Spa Resort, waar je omhuld wordt door de geur van weldadige essentiële oliën die je verwarmen, verfrissen, energie geven en tot rust brengen… […]

Zo 3 nov Training Eigenwijs Leven Vanuit je Hart – JJ van Zon

Zondag 3 november 15.00 – 17.00 uur door JJ van Zon Yoga workshop: Eigenwijs leven vanuit je hart Yoga Workshop ‘Eigenwijs Leven vanuit je hart’ Naar aanleiding van zijn boek; ‘de kracht van me-time’ heeft JJ van Zon een training ontworpen, waarin je helemaal ondergedompeld wordt met liefde en positiviteit, want jij bent namelijk al fantastisch! JJ’s missie is om een tegengeluid te geven aan het negatieve ego-denksysteem. En deze training geeft je het perfecte moment om je te ontdoen van onzekerheid, negativiteit en stress. Met zijn flamboyante, eigenwijze en liefdevolle stijl van lesgeven zal hij je inspireren om uit je comfort zone te stappen, je angst los te laten en het liefdevolle hart te omarmen. Eigenwijs zijn houdt JJ hoog in het vaandel, dus hij zal je de ruimte geven om deze transformatie zelf te voelen en op jouw manier te ervaren. Deze training is voor iedereen die meer rust, zelfvertrouwen, kracht en geluk wil ervaren. […]

Weekend 18 & 19 januari Restore & Mobilise voor yogadocenten

Module Restore & Mobilise – voor docenten Door Joost en Liana van Healthy Yoga Bijscholingsmodule met certificaat voor Restore & Mobilise Restore & Mobilise is een unieke combinatie van Restorative yoga in combinatie met op adem geleide mobilisaties en massage gericht op diepe en volledige ontspanning. Deze module is speciaal ontworpen voor yogadocenten om toe te passen in je eigen yoga les! Na het volgen van deze inspirerende dagen, ontvang je het certificaat om Restore&Mobilise lessen te gaan geven. […]

Weekend 1 & 2 februari Pols/Schouderklachten & Yoga Deel II en III voor yogadocenten

Pols/schouderklachten & Yoga – voor docenten Door Joost en Liana van Healthy Yoga Vervolgcursus naar aanleiding van workshop Deel I. Aan deel 2 & 3 kun je ook deelnemen zonder deel 1 te hebben gevolgd.  Laat je een heel weekend meenemen in de aanpak van Pols- en Schouderklachten in Yoga door in 1 weekend 2 delen te volgen. Aan deel 2 & 3 kun je ook deelnemen zonder deel 1 te hebben gevolgd. Op dag 1 herhalen we kort deel 1, en gaan we dieper in op de lichamelijke keten die van invloed is op het functioneren van de schouder: We kijken naar de onderdelen van asana’s en de anatomische keten vanaf de heup en hoger. “Hoe zit dat met de adem, nek, rug en heup in relatie tot de schouder? Wat kan ik met yoga verder in de keten doen om de schouder positief te beïnvloeden?” Dag 2 is een interactieve en praktische dag, waarbij al jouw vragen centraal staan, zodat jij je deelnemers kan helpen met yoga, tools en hands on technieken. We gaan dan dieper in op de biomechanica op basis van de ingebrachte casuïstiek. Dus: heb je zelf klachten aan bijvoorbeeld de nek, schouder of pols of wil je middels yoga mensen helpen met een frozen shoulder of andere klachten in die regio? Dan is dit weekend uitermate geschikt voor jou. Als je deze 2 delen afrondt, ontvang je het certificaat: ‘Pols- en Schouder klachten in Yoga’. Je krijgt dan een raam-sticker voor in je studio als teken dat je de scholing hebt afgerond. […]

Become a kidsyoga teacher: certified teacher training intensive 14-16 Feb 2020

Rainbowyoga Kids Yoga Teacher Training Aalsmeer (near Amsterdam) 3 day intensive certified Kids Yoga Teacher Training Fri/Sat/Sun February 14, 15, 16th 2020 10 % DISCOUNT available for studio friends and visitors! “Become a certified kidsyoga teacher in 3 fun & inspirational days!” “The most fun and complete certified kidsyoga and family yoga teacher training” Do you want to become a kidsyoga teacher? Or do you want to use yoga in the classroom, at home with family, or in daycare? Then come to this certified and approved kidsyoga teacher training. After this fun and jam-packed training, you get certified by Rainbowyoga and you may use the logo/certificate. You will also receive a diploma. Rainbow Yoga is registered by Yoga Alliance. This 3-day intensive is for everybody! It’s for parents, educators ánd yoga teachers. Affordable, complete and lots of fun! Rainbow Kids Yoga Teacher Training is a comprehensive certification in yoga and mindfulness practices for children and young people aged 2 to 18 years. Be immersed in 3 days of yoga, acrobatics, games, play, practical theory, discussion, community, connection and lots of fun! Graduate with immediate tangible knowledge and start teaching captivating kids yoga classes straight away! […]

Ontspannen een week weg met een beweegprogramma op maat in Spanje – max. 6 plekken

Behoefte aan Rust en Yoga in een mooie omgeving? Vind je andere yoga reizen/retreats maar massaal en commercieel? Kom dan in april naar het mooie en rustige vakantiehuis El Castillar in Spanje en ontvang een beweegprogramma (Yoga, Pilates) op maat door Aletta. Ook massages mogelijk. Kleinschalig en toegankelijk: maximaal 6 plekken beschikbaar in het huis met zwembad. MET DEZE YOGAVAKANTIE COMBINEER JE YOGA, STRAND EN RUST. Het beweeg- en ontspan programma is naar behoefte aan te passen: ontspannend, inspannend of een combinatie daarvan. Telefonische intake vooraf. Data:  4 t/m 11 april 2020 of 12 t/m 19 april 2020 Alle informatie, inclusief mooie foto's en boekings-link vind je hier. INBEGREPEN IN DEZE YOGAVAKANTIE: Logies + ontbijt op maat Dagelijks 2 yoga-/pilates sessies – Waarvoor Aletta  2x naar het huis komt Onbeperkt gebruik privé zwembad en sauna Gebruik van keuken Wifi Bedden linnen en douche handdoeken Gratis telefonische intake met Aletta om vooraf de wensen en mogelijkheden te bespreken qua yoga-/pilates (30 minuten per persoon) Meer workshops bij YogAletta:

2019-10-14T09:34:58+02:00