Kinder Combat Yoga: per oktober via cultuurpunt

Na de zomervakantie via Cultuurpunt, of op aanvraag voor een feestje

Wat is kinderyoga?

Yoga is goed voor oud én jong! Want niet alleen volwassenen raken gestrest en overprikkeld.
Kinderen en tieners kunnen ook de nodige rust en ontspanning gebruiken.
Kinderen die veel spanning ervaren in het dagelijkse leven kunnen last krijgen van hyperactiviteit of teruggetrokken gedrag. Kinderyoga helpt met speelse en fantasievolle lessen om lichaam en geest in balans te brengen. Kinderen kunnen zo meer zelfvertrouwen krijgen, zich beter concentreren en ontspanning ervaren. Het gaat hier niet om competitie of prestatie: je bent goed zoals je bent en mag zijn wie je bent.

Kinderyoga gaat over bewustwording van je lijf en het onder controle krijgen van gedachten en indrukken. Naast het doen van oefeningen, wordt er bij kinderyoga ook gefilosofeerd. Aan de orde komen vragen als: ‘wie ben ik, wat kan ik, waar zit mijn kracht, hoe verdeel ik mijn energie en hoe respecteer ik mezelf en anderen?’ Kinderyoga bevordert op die manier een gevoel van zelfverzekerdheid en eigenwaarde. Het heeft een gunstige invloed op het concentratievermogen en de creatieve ontwikkeling.

Wat doen we bij Kinderyoga?

Kinderyoga is samen spelen en bewegen. Spelenderwijs creëren we met yogaoefeningen, adem- en aandachtsspelletjes en meditatie meer rust. Kinderyoga laat kinderen zich weer bewust worden van hun lichaam, maakt de gedachten rustiger en het lichaam sterker en soepeler. Ze leren samenwerken, naar elkaar te luisteren en zichzelf en anderen te accepteren zoals ze zijn.

Combatyoga? Wordt er gevochten?

Bij de grotere kids (vanaf 7 á 8 jaar) mixen we de yogales met technieken uit de martial arts.
Er wordt niet gevochten, er is geen fysiek contact bij deze techniek. Wedstrijdvechters hebben niets aan afleidende gevoelens.
Ze moeten kalm en geconcentreerd blijven in de ring. Vaak gaat het dan over doorzetten, uithouden, kalm en bedachtzaam zijn.
Wij oefenen dit, door deze eigenschappen op de yogamat te oefenen.
Yoga gaat namelijk ook over jezelf kalm, geconcentreerd en ontspannen houden in moeilijke en uitdagende houdingen.
Maar yoga is niet alleen rust en ontspanning. Yogi’s staan er bekend om dat ze een enorme kracht in het lichaam en in de geest moeten hebben om het evenwicht in de uitdagende en vreemde houdingen te krijgen en te behouden.
Het woord yoga betekent verbinden. Combat kinderyoga is een vorm waarbij technieken en de vechtsport en yoga met elkaar worden verbonden.

Wat leren we en doen we bij combatyoga (grotere kids) ?
Combat yoga maakt je fysiek, emotioneel en mentaal sterker. Het stimuleert je om je grenzen te verleggen en weerbaarder te worden.
Naast flexibiliteit, balans en kracht wordt er bij combat yoga gewerkt aan concentratie, uithoudingsvermogen en zelfbeheersing.
Soms wordt een yogaserie gekoppeld aan vechttechnieken die in een constante flow op het ritme van de adem wordt uitgevoerd.
Tijdens de cooling down wordt je lijf gestretcht en tot rust gebracht. Zo kun je goed navoelen wat de oefeningen met je lichaam en geest hebben gedaan.
Na de ontspanning volgt er een visualisatie waarbij je met je verbeeldingskracht ontdekt wat je kunt en wat je nodig hebt om in je kracht te gaan staan.
De combatles eindigt met een krachtige affirmatie waarmee je kracht geeft aan jouw intentie.
Combat yoga is uitermate geschikt voor iedereen die uitgedaagd wil worden. Naast dat je er zelfvertrouwen van krijgt is het ook nog superleuk om te doen.

De thema’s die voorbij komen: strijdvaardigheid, kracht (en zacht), evenwichtigheid/balans, heldhaftigheid, energie, zelfbeheersing en (zelf)vertrouwen.

De lestijden en leeftijd

Van 9 oktober t/m 11 december 2019, m.u.v. 23 oktober (herfstvakantie):
Woensdag 15.45 – 16.30 uur: Kinderyoga voor kids van groep 3 t/m 5
Woensdag 16.30 – 17.30 uur: Kinder Combat yoga voor kids van groep 6 t/m 8.

Wat neem ik mee?
De kinderen kunnen het beste makkelijk zittende kleding dragen zoals een joggingbroek en t-shirt. Tijdens de les bewegen we op blote voeten. Er zijn yoga-matjes aanwezig. De toiletten zijn in de grote hal van het evenementencentrum, dus het kan geen kwaad om voor de les nog even naar het toilet te gaan én slippers mee te nemen voor tussentijds toiletbezoek.
Bij the Beach zijn grote zandbakken. Wij vragen je om niet eerst in de zandbak te gaan en daarna de zaal te betreden (ook geen broertjes of zusjes). Na de les het zand in is prima, als papa/mama dat ook goed vinden, natuurlijk 😉

Aletta heeft de internationaal erkende Kinderyoga docentenopleiding van Rainbowyoga met goed gevolg afgerond.
Deze opleider bezoekt studio YogAletta regelmatig voor nieuwe opleidingen, dus houd DEZE PAGINA  in de gaten voor meer informatie als je zelf meer wilt gaan doen met kinderen en yoga.

Ook heeft Aletta de bijscholing Combat Yoga gevolgd bij Jip en Jan in Almere.

Doe je mee?

We werken met kleine groepjes zodat de kids zich op hun gemak voelen en veel persoonlijke aandacht krijgen.
De voorinschrijving is geopend, Wij hebben er zin in!

Data: Van 9 oktober t/m 11 december 2019, m.u.v. 23 oktober (herfstvakantie):

Woensdag 15.45 – 16.30 uur: Kinderyoga voor kids van groep 3 t/m 5
Woensdag 16.30 – 17.30 uur: Kinder Combat yoga voor kids van groep 6 t/m 8.

Kinderyoga of -Pilates op verzoek:

Informeer naar de mogelijkheden voor les op uw (verjaardags)feest, bso, vereniging etc, door een mail te sturen naar info@yogaletta.nl

Prijs via Cultuurpunt:

€ 60,- voor 9 lessen.

boek hier de cursus Kinderyoga (9x) van Cultuurpunt

Locatie

YogAletta heeft een hele mooie eigen studio in

The-Beach-logo-150

the Beach
Oosteinderweg 247 Aalsmeer

Wil je ook gecertificeerd kinderyoga docent worden? Kijk dan eens hier.

Meer workshops bij YogAletta:

SUMMERDEAL: 5 lessen voor €45,-

SUMMERDEAL: 5 X LES VOOR 45 EURO Kiezen: terrasje, of… klasje? Summerdeal: 5x les voor 45 euro: de spelregels: De spelregels: Vanaf nu kun je weer gebruik maken van de SUMMERDEAL / ZOMERKAART, hier vind je de spelregels: […]

Za 22 juni: Familieyoga: met opa, oma, oppas, of paps / mams

Familieyoga workshop met Wendy: plezier en ontspanning. Zaterdag 22 juni 2019 12.30 – 14.30 uur “Komen jullie ook, samen met je (klein) kind, neefje, zus, vader of moeder?” Wendy komt een leuke Familie yoga workshop geven voor jong & oud. Thema: ZOMER! We doen o.a.: *Samen yoga, leuke duo yogahoudingen *Samen lachen *Adem & Mindfulness oefeningen *Samen masseren (over de kleding heen) *Samen op droomreis…. & we sluiten af met wat te drinken en kleuren samen een mandala. […]

Try Out: nieuwe les: verzin jij de naam?

Nieuwe les: (verzin jij de naam?): Snel en efficiënt creëer je soepele spieren en verbetert je uithoudingsvermogen, terwijl je trouw blijft aan de pilates en yoga principes Start vrijdag 9 augustus 9.15 – 10.30 uur Mogelijke namen, vul gerust aan: * R.R.R.: Renew, Restore, Relax (Aletta) * Boost & Relax (Aletta) * Boost-camp (Aletta) * SPY: Stamina Pilates & Yoga (Robert) * CardiYoLates (Aletta) Deze les duurt 75 minuten en wisselt inspanning en ontspanning af. Interval training* en hard werken (naar vermogen) met de traditionele vorm en functie van Pilates en Yoga. Afgewisseld met korte breaks en gevolgd door een ontspanningsoefening van 10 á 15 minuten. Hierdoor neemt je kracht en coördinatie toe en verbetert je balans. Snel en efficiënt creëer je soepele spieren en verbetert je uithoudingsvermogen, terwijl je trouw blijft aan de pilates en yoga principes, wat ons onderscheidt van de sportschool. Neem wel je binnen-sportschoenen mee zodat je demping hebt. […]

MINDFULNESS Workshop vr 6 september 20.00 uur

Workshop Mindfulness Vrijdag 6 september 20.00 – 22.00 uur Ik sta even stil en dat is een hele vooruitgang. Je maakt kennis met wat mindfulness is aan de hand van een video presentatie. En er zal vooral samen mindfulness beoefend worden, want mindfulness kun je alleen maar zelf ervaren en is niet zozeer om kennis te vergaren. Natuurlijk is er ook ruimte om vragen te stellen. Na de workshop is er dan hopelijk een klein mindfulness zaadje in je geplant. […]

Workshops en behandelingen door Joost en Liana van Healthy Yoga

Workshops op het gebied van anatomie en zelfzorg  Deze workshops worden gegeven door Joost en Liana van Healthy Yoga. Zeer geschikt voor docenten. Los te volgen. Maar ook combinatiekorting beschikbaar. Joost en Liana zijn terug op 7 en 8 september! Missie en visie van Healthy Yoga: ‘Wij geloven in de kracht van yoga. Het is een ultieme vorm van zelfzorg en voor iedereen toepasbaar. Yoga beoefenen levert algehele gezondheidswinst op voor zowel mentale, emotionele, fysieke als spirituele doeleinden. Het begrijpen van anatomie geeft tools om yoga veilig en duurzaam te beoefenen. Het doel van Healthy Yoga is om jou alles te leren wat je nodig hebt over anatomie, lichamelijke klachten en aanpassingen in yoga. Healthy Yoga geeft workshops en online scholingen op het gebied van anatomie en zelfzorg. We onderscheiden ons aanbod door het speels, laagdrempelig, toegankelijk en professioneel aan te bieden met verschillende leermethoden. Door het stapsgewijs en simpel aan te bieden is het voor iedereen praktisch toepasbaar.’ […]

Za 7 september workshop Pols/Schouderklachten & Yoga voor yogadocenten

Workshop Pols/schouderklachten & Yoga – voor docenten Door Joost en Liana van Healthy Yoga Op 7 en 8 september zijn Joost en Liana terug! In dit Deel I van Pols en Schouder klachten & yoga zoomen we in op de lokaal anatomische ontstaansmechanismen van de meest voorkomende pols en schouder klachten. We bespreken en beoefenen asana met specifieke tools en aanpassingen in yoga voor mensen met pols en schouder klachten. Ook behandelen we uitgebreid inzichten die preventief werken om de pols en schouder te beschermen. […]

Zo 8 september workshop Fascia Release voor yogadocenten met ballen

Integratie Fascia Release & Yoga: maak de complete posterieure keten vrij Door Joost en Liana van Healthy Yoga Op 7 en 8 september zijn Joost en Liana terug! Herken een verkorting in de posterior chain! Naast het herkennen leer je hier een gecombineerde strategie om de posterieure keten vrij te maken. Deze keten loopt vanaf je voet, via de achterkant van je lichaam tot en met je hoofd.  Je krijgt een effectieve methode aangereikt waarbij je verschillende tools & technieken leert te gebruiken en doelmatig bepaalde asana’s en asana-volgordes leert samen te stellen om het vrijmaken van de posterieure keten te realiseren.  Lees hier onder meer over deze workshop/ bijscholing. […]

Zo 8 september workshop Restore & Mobilise voor iedereen: restorative yoga

Workshop Restore & Mobilise – voor docenten Door Joost en Liana van Healthy Yoga Op 7 en 8 september zijn Joost en Liana terug! Restore & Mobilise is een unieke combinatie van Restorative yoga in combinatie met op adem geleide mobilisaties en massage gericht op diepe en volledige ontspanning. Deze workshop is speciaal ontworpen voor yogadocenten om toe te passen in je eigen yoga les! […]

WORKSHOP FAMILIE-OPSTELLINGEN vr 13 september 2019

WORKSHOP Familie-opstellingen en Levenskunst vrijdag 13 september 2019 20.00 – 22.00 uur Deze training maakt verschil in je leven en welzijn Lidwien van den Broek komt een workshop geven over  levenskunst/systemisch werk. We gaan ook kennismaken met familie-opstellingen. De vitaliteitstraining LevensKunst bij TCO heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een krachtig, volwassen ‘product’ waarmee verschil gemaakt kan worden in leven en welzijn. De training biedt een combinatie van inzichtgevende methodes en communicatie- en veranderingstechnieken. Met name het Systemisch werk met zijn familieopstellingen zorgt voor bewustwording en inzicht. Samen met methodieken als NLP en Oplossingsgericht werk geeft dit deelnemers gereedschap in handen om los te komen van oude, ongewenste patronen die nog veel energie vragen om gewenste verandering in gang te zetten. […]

KINDER COMBAT YOGA- woensdagmiddag per oktober

Kinder Combat Yoga: per oktober via cultuurpunt Na de zomervakantie via Cultuurpunt, of op aanvraag voor een feestje Wat is kinderyoga? Yoga is goed voor oud én jong! Want niet alleen volwassenen raken gestrest en overprikkeld. Kinderen en tieners kunnen ook de nodige rust en ontspanning gebruiken. Kinderen die veel spanning ervaren in het dagelijkse leven kunnen last krijgen van hyperactiviteit of teruggetrokken gedrag. Kinderyoga helpt met speelse en fantasievolle lessen om lichaam en geest in balans te brengen. Kinderen kunnen zo meer zelfvertrouwen krijgen, zich beter concentreren en ontspanning ervaren. Het gaat hier niet om competitie of prestatie: je bent goed zoals je bent en mag zijn wie je bent. Kinderyoga gaat over bewustwording van je lijf en het onder controle krijgen van gedachten en indrukken. Naast het doen van oefeningen, wordt er bij kinderyoga ook gefilosofeerd. Aan de orde komen vragen als: ‘wie ben ik, wat kan ik, waar zit mijn kracht, hoe verdeel ik mijn energie en hoe respecteer ik mezelf en anderen?’ Kinderyoga bevordert op die manier een gevoel van zelfverzekerdheid en eigenwaarde. Het heeft een gunstige invloed op het concentratievermogen en de creatieve ontwikkeling. […]

partneryoga/duo yoga 3 day course: 11th – 13th Octobre ’19

Rainbowyoga Partneryoga training Aalsmeer  “Yoga is already fun, but it’s even more fun when you do yoga … TOGETHER”.  3 day certified Partneryoga Teacher Training Fr, Sa, Su 11, 12, 13th Octobre 2019 10 % DISCOUNT CODE AVAILABLE for studio friends! Become a certified Partner Yoga Teacher and add a new dimension to your Yoga practice and classes! Spend some time connecting with your favourite person by doing partner yoga. Not only do you experience a deeper connection with your friend or partner, you also stretch further and discover beautiful new ways to move together. Experience the physical and mental support that comes from teaming up in Partner Yoga. Stretch to your limits, try partner inversions, increase balance and trust by working together. The 3 Day Partner Yoga Teacher Training is for new AND experienced yoga teachers. Become certified to teach Rainbow Partner Yoga and offer classes or workshops that allow your students to be adventurous and try poses they might otherwise shy away from. Your students will benefit from practices in trust, connection, enhancing relationship, balance, friendship and community. New to Yoga? Don’t worry if you aren’t experienced with yoga. The practice of Rainbow Partner Yoga is completely accessible to all ages, levels, and experience. […]

Become a kidsyoga teacher: certified teacher training intensive 14-16 Feb 2020

Rainbowyoga Kidsyoga Teacher Training Aalsmeer (near Amsterdam) “Become a certified kidsyoga teacher in 3 fun & inspirational days!” 3 day intensive certified Kidsyoga Teacher Training Fr 14, Sa 15, Su 16 February 2020 10 % DISCOUNT available for studio friends and visitors! Rainbow Kids Yoga Teacher Training is a comprehensive certification in yoga and mindfulness practices for children and young people aged 2 to 18 years. Be immersed in 3 days of yoga, acrobatics, games, play, practical theory, discussion, community, connection and lots of fun! Graduate with immediate tangible knowledge and start teaching captivating kids yoga classes straight away! Do you want to become a kidsyoga teacher? Or do you want to use yoga in the classroom, at home with family, or in daycare? Then come to this certified and approved kidsyoga teacher training. After this fun and jam-packed training, you get certified by Rainbowyoga and you may use the logo/certificate. You will also receive a diploma. Rainbow Yoga is registered by Yoga Alliance. This 3-day intensive is for everybody: parents/educators/yoga teachers. Affordable, complete and lots of fun! […]

By | 2019-06-01T22:34:43+02:00 5 mei 2018|Geen categorie, Workshop|0 Reacties

About the Author:

YogAletta
“De meeste mensen leiden een gejaagd leven. Drukke baan, leuke vrienden en familie, maar overal wordt iets van je verwacht en dat geeft druk. Druk geeft spanning en als eindresultaat kun je onbalans oplopen tussen lichaam en geest. Door bewust met je lichaam aan de slag te gaan op een ontspannen manier kan je weer lekker in balans komen. Ik heb het zelf meegemaakt en wil graag zoveel mogelijk mensen hierbij helpen met Pilates en Yoga voor jong en oud". Ik geef les in verschillende vormen van Pilates&Yoga:Kinderyoga of -pilates helpt kinderen op een speelse manier meer lichaamsbewust te worden en te ontspannen. Volwassenen kunnen kiezen uit verschillende yoga- of pilates lessen voor beginners of gevorderden: Yin Yoga, Hatha Yoga, Flow yoga en Poweryoga, Zwangerschapspilates, Pilates… Ben je jong of al wat ouder, skinny of curvy, fit of futloos: er is altijd wel iets dat bij je past. Yoga & Pilates is voor Every Body & Everybody!

Reageer