Kinder Combat Yoga: per oktober via cultuurpunt

Na de zomervakantie via Cultuurpunt, of op aanvraag voor een feestje

Wat is kinderyoga?

Yoga is goed voor oud én jong! Want niet alleen volwassenen raken gestrest en overprikkeld.
Kinderen en tieners kunnen ook de nodige rust en ontspanning gebruiken.
Kinderen die veel spanning ervaren in het dagelijkse leven kunnen last krijgen van hyperactiviteit of teruggetrokken gedrag. Kinderyoga helpt met speelse en fantasievolle lessen om lichaam en geest in balans te brengen. Kinderen kunnen zo meer zelfvertrouwen krijgen, zich beter concentreren en ontspanning ervaren. Het gaat hier niet om competitie of prestatie: je bent goed zoals je bent en mag zijn wie je bent.

Kinderyoga gaat over bewustwording van je lijf en het onder controle krijgen van gedachten en indrukken. Naast het doen van oefeningen, wordt er bij kinderyoga ook gefilosofeerd. Aan de orde komen vragen als: ‘wie ben ik, wat kan ik, waar zit mijn kracht, hoe verdeel ik mijn energie en hoe respecteer ik mezelf en anderen?’ Kinderyoga bevordert op die manier een gevoel van zelfverzekerdheid en eigenwaarde. Het heeft een gunstige invloed op het concentratievermogen en de creatieve ontwikkeling.

Wat doen we bij Kinderyoga?

Kinderyoga is samen spelen en bewegen. Spelenderwijs creëren we met yogaoefeningen, adem- en aandachtsspelletjes en meditatie meer rust. Kinderyoga laat kinderen zich weer bewust worden van hun lichaam, maakt de gedachten rustiger en het lichaam sterker en soepeler. Ze leren samenwerken, naar elkaar te luisteren en zichzelf en anderen te accepteren zoals ze zijn.

Combatyoga? Wordt er gevochten?

Bij de grotere kids (vanaf 7 á 8 jaar) mixen we de yogales met technieken uit de martial arts.
Er wordt niet gevochten, er is geen fysiek contact bij deze techniek. Wedstrijdvechters hebben niets aan afleidende gevoelens.
Ze moeten kalm en geconcentreerd blijven in de ring. Vaak gaat het dan over doorzetten, uithouden, kalm en bedachtzaam zijn.
Wij oefenen dit, door deze eigenschappen op de yogamat te oefenen.
Yoga gaat namelijk ook over jezelf kalm, geconcentreerd en ontspannen houden in moeilijke en uitdagende houdingen.
Maar yoga is niet alleen rust en ontspanning. Yogi’s staan er bekend om dat ze een enorme kracht in het lichaam en in de geest moeten hebben om het evenwicht in de uitdagende en vreemde houdingen te krijgen en te behouden.
Het woord yoga betekent verbinden. Combat kinderyoga is een vorm waarbij technieken en de vechtsport en yoga met elkaar worden verbonden.

Wat leren we en doen we bij combatyoga (grotere kids) ?
Combat yoga maakt je fysiek, emotioneel en mentaal sterker. Het stimuleert je om je grenzen te verleggen en weerbaarder te worden.
Naast flexibiliteit, balans en kracht wordt er bij combat yoga gewerkt aan concentratie, uithoudingsvermogen en zelfbeheersing.
Soms wordt een yogaserie gekoppeld aan vechttechnieken die in een constante flow op het ritme van de adem wordt uitgevoerd.
Tijdens de cooling down wordt je lijf gestretcht en tot rust gebracht. Zo kun je goed navoelen wat de oefeningen met je lichaam en geest hebben gedaan.
Na de ontspanning volgt er een visualisatie waarbij je met je verbeeldingskracht ontdekt wat je kunt en wat je nodig hebt om in je kracht te gaan staan.
De combatles eindigt met een krachtige affirmatie waarmee je kracht geeft aan jouw intentie.
Combat yoga is uitermate geschikt voor iedereen die uitgedaagd wil worden. Naast dat je er zelfvertrouwen van krijgt is het ook nog superleuk om te doen.

De thema’s die voorbij komen: strijdvaardigheid, kracht (en zacht), evenwichtigheid/balans, heldhaftigheid, energie, zelfbeheersing en (zelf)vertrouwen.

De lestijden en leeftijd

Van 9 oktober t/m 11 december 2019, m.u.v. 23 oktober (herfstvakantie):
Woensdag 15.45 – 16.30 uur: Kinderyoga voor kids van groep 3 t/m 5
Woensdag 16.30 – 17.30 uur: Kinder Combat yoga voor kids van groep 6 t/m 8.

Wat neem ik mee?
De kinderen kunnen het beste makkelijk zittende kleding dragen zoals een joggingbroek en t-shirt. Tijdens de les bewegen we op blote voeten. Er zijn yoga-matjes aanwezig. De toiletten zijn in de grote hal van het evenementencentrum, dus het kan geen kwaad om voor de les nog even naar het toilet te gaan én slippers mee te nemen voor tussentijds toiletbezoek.
Bij the Beach zijn grote zandbakken. Wij vragen je om niet eerst in de zandbak te gaan en daarna de zaal te betreden (ook geen broertjes of zusjes). Na de les het zand in is prima, als papa/mama dat ook goed vinden, natuurlijk 😉

Aletta heeft de internationaal erkende Kinderyoga docentenopleiding van Rainbowyoga met goed gevolg afgerond.
Deze opleider bezoekt studio YogAletta regelmatig voor nieuwe opleidingen, dus houd DEZE PAGINA  in de gaten voor meer informatie als je zelf meer wilt gaan doen met kinderen en yoga.

Ook heeft Aletta de bijscholing Combat Yoga gevolgd bij Jip en Jan in Almere.

Doe je mee?

We werken met kleine groepjes zodat de kids zich op hun gemak voelen en veel persoonlijke aandacht krijgen.
De voorinschrijving is geopend, Wij hebben er zin in!

Data: Van 9 oktober t/m 11 december 2019, m.u.v. 23 oktober (herfstvakantie):

Woensdag 15.45 – 16.30 uur: Kinderyoga voor kids van groep 3 t/m 5
Woensdag 16.30 – 17.30 uur: Kinder Combat yoga voor kids van groep 6 t/m 8.

Kinderyoga of -Pilates op verzoek:

Informeer naar de mogelijkheden voor les op uw (verjaardags)feest, bso, vereniging etc, door een mail te sturen naar info@yogaletta.nl

Prijs via Cultuurpunt:

€ 60,- voor 9 lessen.

boek hier de cursus Kinderyoga (9x) van Cultuurpunt

Locatie

YogAletta heeft een hele mooie eigen studio in

The-Beach-logo-150

the Beach
Oosteinderweg 247 Aalsmeer

Wil je ook gecertificeerd kinderyoga docent worden? Kijk dan eens hier.

Meer workshops bij YogAletta:

Vr 20 september RESTORATIVE YOGA met Aromatherapie: de sleutel tot ontrafeling van stress

Restorative Yoga (vernieuwende en herstellende yoga) met ondersteuning en aromatherapie. VOL: plaats jezelf op de wachtlijst: bij interesse plannen we er nog 1. Waan je in een SPA Resort, met yoga en aromatherapie. Lesomschrijving Thema: HERSTEL en VERNIEUW’: Tijdens deze workshop laat je jezelf verwennen met restorative yoga: Je ‘doet’ houdingen die totaal geen inspanning kosten. Volledig ondersteund door kussens, bolsters en dekens mag je de spierspanning helemaal los laten. Vervolgens keer je met je aandacht naar je ademhaling en de sensaties in je lichaam en geest. Wij zullen intussen werken met essentiële oliën die een sterke fysieke en emotionele basis helpen leggen. Door de herstellende houdingen en grondende oliën verstilt de geest, en wordt het parasympathisch zenuwstelsel geactiveerd: je herstellende zenuwstelsel reduceert stress-gerelateerde klachten. Dit gebeurt tijdens de les, maar werkt ook daarna nog door. Leren ontspannen is de SLEUTEL tot duurzaamheid als mens in deze cultuur. Ontspannen is diep rusten. Een ontspannen geest brengt met zich mee: rustigere hartslag, lage ademfrequentie, lagere bloeddruk, lage hersengolf-frequentie, langzamer oud worden 😉 Als je het lichaam kunt ontspannen en de geest kunt kalmeren, begin je je beter te voelen en kun je helderder denken. Dit is waar restorative yoga zo goed in te zetten is. Mijn missie met deze workshop is om je gronding, creativiteit en innerlijke kracht te bevorderen. Restorative Yoga wordt graag gedaan door mensen die aan ontspanning toe zijn, overspannen of burnout. Ook mensen met chronische pijn vertoeven graag in een kalme en ondersteunde herstel-staat die in de restorative (herstellende) houdingen geboden wordt. Waan je in een Spa Resort, waar je omhuld wordt door de geur van weldadige essentiële oliën die je verwarmen, verfrissen, energie geven en tot rust brengen… […]

Zo 22 september Workshops door Bart Dieben van Bendie Yoga – GEANNULEERD

Wegens te weinig aanmeldingen in de week voordat de workshops plaats zouden vinden, hebben we besloten deze workshops te annuleren. Mocht je interesse hebben in dit soort workshops, stuur svp een mail naar info @ yogaletta.nl Enter the Playground of Life Bart zou een workshop dag geven op 22 september.  Visie van Bart / Bendie Yoga: ‘Werkzaam in de industrie verzamelde ik kennis over het besturen en repareren van machines. Toen ik deze visie toepaste op het menselijke lichaam waren het de overeenkomsten die prikkelden om te gaan onderzoeken en experimenteren met mijn eigen lichaam. De botten en spieren als mechanica, de zenuwen en bloedvaten als bedrading en de geest als besturingssysteem. Ineens wordt het glashelder dat de eigenaar van het lichaam zelf verantwoordelijk is voor onderhoud en welzijn. Voor het soepel en correct functioneren van lichaam en geest is uitlijning van cruciaal belang. Daarnaast is geen enkel lichaam hetzelfde, waardoor uitlijning maatwerk is, die je als eigen gebruiksaanwijzing gaat ervaren. Ik respecteer de traditionele aanpak en geloofsovertuigingen in de diverse stromingen van het leven in het algemeen, en in de yoga specifiek. Mijn visie is tevens dat een te star vasthouden aan tradities en rituelen de vooruitgang belemmert en voorkomt dat nieuwe inzichten ontstaan. Al spelend leerde ik dat “ik ben wat ik geloof” en “ik word wat ik herhaal”.’ […]

Za 28 september: Familieyoga: met opa, oma, oppas, of paps / mams

Familieyoga workshop met Wendy: plezier en ontspanning. Zaterdag 28 september 2019 12.30 – 14.30 uur “Komen jullie ook, samen met je (klein) kind, neefje, zus, vader of moeder?” Wendy komt een leuke Familie yoga workshop geven voor jong & oud. We doen o.a.: *Samen yoga, leuke duo yogahoudingen *Samen lachen *Adem & Mindfulness oefeningen *Samen masseren (over de kleding heen) *Samen op droomreis…. & we sluiten af met wat te drinken en kleuren samen een mandala. […]

KINDER COMBAT YOGA- woensdagmiddag per oktober

Kinder Combat Yoga: per oktober via cultuurpunt Na de zomervakantie via Cultuurpunt, of op aanvraag voor een feestje Wat is kinderyoga? Yoga is goed voor oud én jong! Want niet alleen volwassenen raken gestrest en overprikkeld. Kinderen en tieners kunnen ook de nodige rust en ontspanning gebruiken. Kinderen die veel spanning ervaren in het dagelijkse leven kunnen last krijgen van hyperactiviteit of teruggetrokken gedrag. Kinderyoga helpt met speelse en fantasievolle lessen om lichaam en geest in balans te brengen. Kinderen kunnen zo meer zelfvertrouwen krijgen, zich beter concentreren en ontspanning ervaren. Het gaat hier niet om competitie of prestatie: je bent goed zoals je bent en mag zijn wie je bent. Kinderyoga gaat over bewustwording van je lijf en het onder controle krijgen van gedachten en indrukken. Naast het doen van oefeningen, wordt er bij kinderyoga ook gefilosofeerd. Aan de orde komen vragen als: ‘wie ben ik, wat kan ik, waar zit mijn kracht, hoe verdeel ik mijn energie en hoe respecteer ik mezelf en anderen?’ Kinderyoga bevordert op die manier een gevoel van zelfverzekerdheid en eigenwaarde. Het heeft een gunstige invloed op het concentratievermogen en de creatieve ontwikkeling. […]

Za 5 oktober Helende Handen – workshop door Henry de la Croix

Helende Handen 2.0: leer van Henry de la Croix hoe jij bewust kunt worden van de helende kracht die in ons zit en door ons heen wil stromen. Deel 2: ook te volgen voor ‘nieuwelingen’: Helende Handen staat in het teken van het herkennen, voelen, eigen maken, ontwikkelen & spelen met deze energie. Die net als het mysterie van het Leven oneindig veel uitingen en namen heeft. Alhoewel er overeenkomsten zijn tussen ‘Helende Handen’ en methoden als bijvoorbeeld Reiki, Quantum Touch, Access Bars en andere systemen, zijn er ook significante verschillen, wat deze dag ook voor beginnende en gevorderde beoefenaars van bovengenoemde methoden geschikt maakt. […]

Partneryoga/duo yoga 3 day course: 11th – 13th October ’19

Rainbowyoga Partner Yoga Teacher training Aalsmeer (near Amsterdam) 3 day certified Partner Yoga Teacher Training Fri/Sat/Sun October 11, 12, 13th 2019 10 % DISCOUNT CODE AVAILABLE for studio friends! “Yoga is already fun, but it’s even more fun when you do yoga … TOGETHER”.  “Help your students dive into an ocean of touch & love and take them on a unique yogic journey of laughter, connection, intimacy & fun.” Add a new dimension to your Yoga practice and classes! Spend some time connecting with your favourite person by doing partner yoga. Not only do you experience a deeper connection with your friend or partner, you also stretch further and discover beautiful new ways to move together. Experience the physical and mental support that comes from teaming up in Partner Yoga. Stretch to your limits, try partner inversions, increase balance and trust by working together. Become certified to teach Rainbow Partner Yoga and offer classes or workshops that allow your students to be adventurous and try poses they might otherwise shy away from. Your students will benefit from practices in trust, connection, enhancing relationship, balance, friendship and community. […]

Zo 3 nov Training Eigenwijs Leven Vanuit je Hart – JJ van Zon

Zondag 3 november 15.00 – 17.00 uur door JJ van Zon Yoga workshop: Eigenwijs leven vanuit je hart Yoga Workshop ‘Eigenwijs Leven vanuit je hart’ Naar aanleiding van zijn boek; ‘de kracht van me-time’ heeft JJ van Zon een training ontworpen, waarin je helemaal ondergedompeld wordt met liefde en positiviteit, want jij bent namelijk al fantastisch! JJ’s missie is om een tegengeluid te geven aan het negatieve ego-denksysteem. En deze training geeft je het perfecte moment om je te ontdoen van onzekerheid, negativiteit en stress. Met zijn flamboyante, eigenwijze en liefdevolle stijl van lesgeven zal hij je inspireren om uit je comfort zone te stappen, je angst los te laten en het liefdevolle hart te omarmen. Eigenwijs zijn houdt JJ hoog in het vaandel, dus hij zal je de ruimte geven om deze transformatie zelf te voelen en op jouw manier te ervaren. Deze training is voor iedereen die meer rust, zelfvertrouwen, kracht en geluk wil ervaren. […]

Become a kidsyoga teacher: certified teacher training intensive 14-16 Feb 2020

Rainbowyoga Kids Yoga Teacher Training Aalsmeer (near Amsterdam) 3 day intensive certified Kids Yoga Teacher Training Fri/Sat/Sun February 14, 15, 16th 2020 10 % DISCOUNT available for studio friends and visitors! “Become a certified kidsyoga teacher in 3 fun & inspirational days!” “The most fun and complete certified kidsyoga and family yoga teacher training” Do you want to become a kidsyoga teacher? Or do you want to use yoga in the classroom, at home with family, or in daycare? Then come to this certified and approved kidsyoga teacher training. After this fun and jam-packed training, you get certified by Rainbowyoga and you may use the logo/certificate. You will also receive a diploma. Rainbow Yoga is registered by Yoga Alliance. This 3-day intensive is for everybody! It’s for parents, educators ánd yoga teachers. Affordable, complete and lots of fun! Rainbow Kids Yoga Teacher Training is a comprehensive certification in yoga and mindfulness practices for children and young people aged 2 to 18 years. Be immersed in 3 days of yoga, acrobatics, games, play, practical theory, discussion, community, connection and lots of fun! Graduate with immediate tangible knowledge and start teaching captivating kids yoga classes straight away! […]

Mindfulness en Coaching

Mindfulness en Coaching  Workshops bij YogAletta door TCO Aalsmeer en therapie, training & coaching bij TCO TCO (Therapeutisch Centrum Oosteinde) geeft regelmatig workshops Mindfulness en Levenskunst bij YogAletta. Bij TCO Aalsmeer kun je terecht voor de volledige mindfulness training (door TCO in samenwerking met WingsandFootprints aangeboden) en de training Levenskunst (met systemisch werk en familie-opstellingen). Ook kun je er terecht voor verschillende vormen van therapie, groepstraining en coaching. Het loont de moeite om even een kijkje te nemen op de website of je aan te melden voor de nieuwsbrief van TCO of WingsandFootprints op de websites: www.tco-aalsmeer.nl en www.wingsandfootprints.nl "Hier kun je terecht voor therapie, groepstraining en coaching"

Ontspannen een week weg met een beweegprogramma op maat in Spanje – max. 6 plekken

Behoefte aan Rust en Yoga in een mooie omgeving? Vind je andere yoga reizen/retreats maar massaal en commercieel? Kom dan in april naar het mooie en rustige vakantiehuis El Castillar in Spanje en ontvang een beweegprogramma (Yoga, Pilates) op maat door Aletta. Ook massages mogelijk. Kleinschalig en toegankelijk: maximaal 6 plekken beschikbaar in het huis met zwembad. MET DEZE YOGAVAKANTIE COMBINEER JE YOGA, STRAND EN RUST. Het beweeg- en ontspan programma is naar behoefte aan te passen: ontspannend, inspannend of een combinatie daarvan. Telefonische intake vooraf. Data:  4 t/m 11 april 2020 of 12 t/m 19 april 2020 Alle informatie, inclusief mooie foto's en boekings-link vind je hier. INBEGREPEN IN DEZE YOGAVAKANTIE: Logies + ontbijt op maat Dagelijks 2 yoga-/pilates sessies – Waarvoor Aletta  2x naar het huis komt Onbeperkt gebruik privé zwembad en sauna Gebruik van keuken Wifi Bedden linnen en douche handdoeken Gratis telefonische intake met Aletta om vooraf de wensen en mogelijkheden te bespreken qua yoga-/pilates (30 minuten per persoon) Meer workshops bij YogAletta:

By | 2019-09-14T10:36:41+02:00 5 mei 2018|Geen categorie, Workshop|0 Reacties

About the Author:

YogAletta
“De meeste mensen leiden een gejaagd leven. Drukke baan, leuke vrienden en familie, maar overal wordt iets van je verwacht en dat geeft druk. Druk geeft spanning en als eindresultaat kun je onbalans oplopen tussen lichaam en geest. Door bewust met je lichaam aan de slag te gaan op een ontspannen manier kan je weer lekker in balans komen. Ik heb het zelf meegemaakt en wil graag zoveel mogelijk mensen hierbij helpen met Pilates en Yoga voor jong en oud". Ik geef les in verschillende vormen van Pilates&Yoga:Kinderyoga of -pilates helpt kinderen op een speelse manier meer lichaamsbewust te worden en te ontspannen. Volwassenen kunnen kiezen uit verschillende yoga- of pilates lessen voor beginners of gevorderden: Yin Yoga, Hatha Yoga, Flow yoga en Poweryoga, Zwangerschapspilates, Pilates… Ben je jong of al wat ouder, skinny of curvy, fit of futloos: er is altijd wel iets dat bij je past. Yoga & Pilates is voor Every Body & Everybody!

Reageer