Karin:

“In 2014 ging ik, in een turbulente periode in mijn leven, weer yogalessen volgen. Dit had mij in het verleden al eens ontspanning gegeven. Kort daarna merkte ik dat ik veel meer van yoga en de achtergrond wilde weten en een yoga opleiding wilde gaan volgen. Ik had niet eerder ervaren dat ik zo duidelijk wist wat ik wilde.. daar moest ik wel gehoor aan geven!

​Wat een goede keuze, de docentenopleiding (bij De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam van Johan Noorloos) heeft mij veel gebracht. Zoals inzichten en persoonlijke groei. Ik was een spons die alle lesstof absorbeerde. Ik vond het allemaal interessant: de (eeuwenoude) yogafilosofie, (het doel van) de houdingen, het (wonderlijke) menselijk lichaam, en het feit dat je nooit uitgeleerd bent als het om yoga gaat. Daarna volgden nog enkele vervolgopleidingen en cursussen.

​Ik was de opleiding niet gestart met de intentie om les te gaan geven. ​Tegen het einde van de opleiding merkte ik dat ik de opgedane kennis​ toch ​graag wilde delen. Ik leerde net voor mijn examen Aletta kennen en ben o.m. bij haar les gaan geven. Ik vind het heerlijk om in de mooie, ruime zaal les te geven. En vooral de feedback die ik krijg van deelnemers, maken dat ik dankbaar ben dat ik hier les mag geven.

Inmiddels is er een fijn team van docenten ontstaan en kunnen deelnemers uit nog meer lessen kiezen. En dat is mooi: iedere les en iedere docent is anders. Er zijn pittige lessen waarbij de nadruk ligt op het fysieke aspect (kracht en souplesse) en anderen meer op het ervaren van rust en het verbinden van mind & body… yoga is zo veelzijdig en kan je veel brengen. Wat het mij heeft gebracht? Veel bewuster leven, zien dat je ook in wat je denkt een keuze hebt. Dus minder in gedachten blijven ‘hangen’, meer verbondenheid met mijzelf en daardoor met anderen. Meer waardering voor wat mijn lichaam allemaal voor mij doet.

Wellicht zie ik je binnenkort (terug) in de les! (de yin yang yoga flow – een combinatie van ontspanning en inspanning, waarbij je ook uitgedaagd wordt).

Vind hier  meer informatie over de les.

Een les volgen bij Karin?

Karin geeft op zaterdagochtend Yin/Yang yoga  (bij voldoende inschrijvingen vooraf).

Ook is zij een van de vaste invallers voor Aletta voor de yoga lessen.

Boek nu alvast je les in bij deze betrokken en lieve docente: reserveren.

studio yogaletta in Aalsmeer
2019-05-17T22:43:21+02:00

About the Author:

YogAletta
“De meeste mensen leiden een gejaagd leven. Drukke baan, leuke vrienden en familie, maar overal wordt iets van je verwacht en dat geeft druk. Druk geeft spanning en als eindresultaat kun je onbalans oplopen tussen lichaam en geest. Door bewust met je lichaam aan de slag te gaan op een ontspannen manier kan je weer lekker in balans komen. Ik heb het zelf meegemaakt en wil graag zoveel mogelijk mensen hierbij helpen met Pilates en Yoga voor jong en oud". Ik geef les in verschillende vormen van Pilates&Yoga:Kinderyoga of -pilates helpt kinderen op een speelse manier meer lichaamsbewust te worden en te ontspannen. Volwassenen kunnen kiezen uit verschillende yoga- of pilates lessen voor beginners of gevorderden: Yin Yoga, Hatha Yoga, Flow yoga en Poweryoga, Zwangerschapspilates, Pilates… Ben je jong of al wat ouder, skinny of curvy, fit of futloos: er is altijd wel iets dat bij je past. Yoga & Pilates is voor Every Body & Everybody!