Helende Handen 2.0: leer van Henry de la Croix hoe jij bewust kunt worden van de helende kracht die in ons zit en door ons heen wil stromen.

body analyse

Deel 2: ook te volgen voor ‘nieuwelingen’:

Helende Handen staat in het teken van het herkennen, voelen, eigen maken, ontwikkelen & spelen met deze energie. Die net als het mysterie van het Leven oneindig veel uitingen en namen heeft.

Alhoewel er overeenkomsten zijn tussen ‘Helende Handen’ en methoden als bijvoorbeeld Reiki, Quantum Touch, Access Bars en andere systemen, zijn er ook significante verschillen, wat deze dag ook voor beginnende en gevorderde beoefenaars van bovengenoemde methoden geschikt maakt.

Helende Handen deel 2: geschikt voor mensen die nog onbekend zijn met Henry of de term ‘Helende Handen’, maar ook sluit deze sessie mooi aan de vorige editie.

Degenen die deel 1 al hebben gedaan, gaan hier nog meer de diepte in. Er is namelijk verdieping nodig om alles helemaal te integreren: Nóg meer herinneren: je eigen medicijn , je spirit, je krachtdieren, symbolen, en vooral: je eigen weg. Het gaat niet om de technieken, maar meer om het her-inneren.

De mensen die er 15 juni bij waren, weten dat het niet te omschrijven is, wat we gaan doen. Het wordt ongetwijfeld weer een bijzondere dag met mooie inzichten en ont-wikkelingen.
Word je bewust van de helende kracht die door ons heen wil stromen. Alle kennis en wijsheid is namelijk al in ons aanwezig, en Henry helpt ons deze te herinneren op zijn eigen unieke wijzen.

Over Helende Handen

Het vermogen om via onze handen energie te laten stromen is zo oud als de mensheid zelf.
Iedereen heeft het in zich, wij zijn er alleen vaak niet bewust van. Het helen met en via onze handen word in veel culturen beoefend.
Iedereen heeft tegenwoordig wel eens gehoord van hand-opleggen & magnetiseren.

Zonder nadenken leggen we onze handen op een zere plek of wrijven we erover. Een kusje en een aai op een zere plek als een kind zich bezeert, doet vaak wonderen.

In deze workshop leer je van Henry de la Croix door middel van een aantal hele krachtige en eenvoudige oefeningen hoe jij bewust kunt worden van de helende kracht die in ons zit en door ons heen wil stromen.

  • Wanneer en waarom stroomt deze energie?
  • Hoe komt het dat deze energie soms blokkeert?
  • Is de ervaring van “Flow” ook voelbaar en toepasbaar in andere aspecten van ons leven?
  • Wat hebben de archetypen de Krijger, Heler, Leraar & Sjamaan met Helende Handen te maken?
  • Hoe kan jij je persoonlijk medicijnwiel en spiritueel kompas her-inneren?

Helende Handen staat in het teken van het herkennen, voelen, eigen maken, ontwikkelen & spelen met deze energie.

“We Are the Ones, We Have Been Waiting for.”
“We Are the Change, We Wish for Our World.”
– Fire Horse, He Who’s Spirit is Unbroken.

henry de la croix

Over Henry de la Croix:

Is het een sjamaan? Is het een Indiaan? Een Chinese geneesheer? Een Indische masseur? Een medicijnman? Een surfdude?

Henry de la Croix is therapeut, trainer en coach. Zijn missie is om zoveel mogelijk mensen uit te nodigen om zich te herinneren wie ze zijn, zodat ze met passie, bezieling en enthousiasme vanuit hun hart kunnen leven. Dit doet hij door middel van training, coaching en behandeling.

Zijn mantra is “Spreading Seeds of Love & Hope”

Vanaf zijn vierde leerde hij van zijn vader werken met energieën door traditionele Indonesische massages. Op zijn 26e, tijdens en na zijn reis naar Indonesië, heeft hij verbinding met zijn roots gemaakt. Naast zijn vader zijn zijn inspiratiebronnen en leermeesters de Chinese monnik uit New York;
Shifu Shi Yan Ming, en een Indiaanse medicijnman in Californië: Little Bear.

Hij behandelt en coacht met behulp van oude technieken. Planten & kruiden.

Ik (Aletta) heb Henry ontmoet in 2015, en vraag hem sindsdien al om deze workshops te komen geven. Bij Henry heb ik nog meer contact gemaakt met mijn innerlijke kracht én mijn innerlijke rust, en wil dat graag doorgeven aan anderen. Mocht je ook willen leren hoe je de helende kracht via je handen kunt voelen en inzetten, dan nodig ik je van harte uit om mee te doen.

Inspirerende blogs van Henry vind je hier.
Bovendien ontvangen de deelnemers na de workshop nog mooie extra informatie.

poster helende handen

Ik (Aletta) heb Henry ontmoet in 2015, en vraag hem sindsdien al om deze workshop te komen geven. Bij Henry heb ik nog meer contact gemaakt met mijn innerlijke kracht én mijn innerlijke rust, en wil dat graag doorgeven aan anderen. Mocht je ook willen leren hoe je de helende kracht via je handen kunt voelen en inzetten, dan nodig ik je van harte uit om mee te doen.

Datum

Datum – Zaterdag 5 oktober 2019

11:00 – 18:00 uur inclusief vegetarische soep en kruidenthee.

𝕌𝕚𝕥𝕖𝕣𝕝𝕚𝕛𝕜 𝕕𝕠𝕟𝕕𝕖𝕣𝕕𝕒𝕘𝕠𝕔𝕙𝕥𝕖𝕟𝕕 3 oktober 𝕒𝕒𝕟𝕞𝕖𝕝𝕕𝕖𝕟 𝕒𝕝𝕤 𝕛𝕖 𝕤𝕠𝕖𝕡 𝕨𝕚𝕝𝕥, 𝕤.𝕧.𝕡.
Daarna kunnen we de soep niet meer regelen, maar nog wel helende handen 😉

Investering in jezelf

€ 133,33

RESERVEER DEZE BIJZONDERE WORKSHOP

Aan- of afmelden kan tot uiterlijk een kalenderweek van tevoren, i.v.m. onze boeking bij Henry.
Technisch gezien zal later annuleren misschien kunnen wegens instellingen in fitmanager, maar tot een kalenderweek van tevoren kan dat niet meer kosteloos. Je mag nog wel iemand anders voor jou in de plaats sturen.

Locatie

YogAletta heeft een mooie eigen studio in

Hier worden groepslessen, privélessen, workshops, cursussen, massages en bijscholingen gegeven.
YogAletta wil een platform zijn voor het samen werken aan een Happy & Healthy Body, Mind & Life.

Meer workshops bij YogAletta:

Vr 20 september RESTORATIVE YOGA met Aromatherapie: de sleutel tot ontrafeling van stress

Restorative Yoga (vernieuwende en herstellende yoga) met ondersteuning en aromatherapie. VOL: plaats jezelf op de wachtlijst: bij interesse plannen we er nog 1. Waan je in een SPA Resort, met yoga en aromatherapie. Lesomschrijving Thema: HERSTEL en VERNIEUW’: Tijdens deze workshop laat je jezelf verwennen met restorative yoga: Je ‘doet’ houdingen die totaal geen inspanning kosten. Volledig ondersteund door kussens, bolsters en dekens mag je de spierspanning helemaal los laten. Vervolgens keer je met je aandacht naar je ademhaling en de sensaties in je lichaam en geest. Wij zullen intussen werken met essentiële oliën die een sterke fysieke en emotionele basis helpen leggen. Door de herstellende houdingen en grondende oliën verstilt de geest, en wordt het parasympathisch zenuwstelsel geactiveerd: je herstellende zenuwstelsel reduceert stress-gerelateerde klachten. Dit gebeurt tijdens de les, maar werkt ook daarna nog door. Leren ontspannen is de SLEUTEL tot duurzaamheid als mens in deze cultuur. Ontspannen is diep rusten. Een ontspannen geest brengt met zich mee: rustigere hartslag, lage ademfrequentie, lagere bloeddruk, lage hersengolf-frequentie, langzamer oud worden 😉 Als je het lichaam kunt ontspannen en de geest kunt kalmeren, begin je je beter te voelen en kun je helderder denken. Dit is waar restorative yoga zo goed in te zetten is. Mijn missie met deze workshop is om je gronding, creativiteit en innerlijke kracht te bevorderen. Restorative Yoga wordt graag gedaan door mensen die aan ontspanning toe zijn, overspannen of burnout. Ook mensen met chronische pijn vertoeven graag in een kalme en ondersteunde herstel-staat die in de restorative (herstellende) houdingen geboden wordt. Waan je in een Spa Resort, waar je omhuld wordt door de geur van weldadige essentiële oliën die je verwarmen, verfrissen, energie geven en tot rust brengen… […]

Zo 22 september Workshops door Bart Dieben van Bendie Yoga – GEANNULEERD

Wegens te weinig aanmeldingen in de week voordat de workshops plaats zouden vinden, hebben we besloten deze workshops te annuleren. Mocht je interesse hebben in dit soort workshops, stuur svp een mail naar info @ yogaletta.nl Enter the Playground of Life Bart zou een workshop dag geven op 22 september.  Visie van Bart / Bendie Yoga: ‘Werkzaam in de industrie verzamelde ik kennis over het besturen en repareren van machines. Toen ik deze visie toepaste op het menselijke lichaam waren het de overeenkomsten die prikkelden om te gaan onderzoeken en experimenteren met mijn eigen lichaam. De botten en spieren als mechanica, de zenuwen en bloedvaten als bedrading en de geest als besturingssysteem. Ineens wordt het glashelder dat de eigenaar van het lichaam zelf verantwoordelijk is voor onderhoud en welzijn. Voor het soepel en correct functioneren van lichaam en geest is uitlijning van cruciaal belang. Daarnaast is geen enkel lichaam hetzelfde, waardoor uitlijning maatwerk is, die je als eigen gebruiksaanwijzing gaat ervaren. Ik respecteer de traditionele aanpak en geloofsovertuigingen in de diverse stromingen van het leven in het algemeen, en in de yoga specifiek. Mijn visie is tevens dat een te star vasthouden aan tradities en rituelen de vooruitgang belemmert en voorkomt dat nieuwe inzichten ontstaan. Al spelend leerde ik dat “ik ben wat ik geloof” en “ik word wat ik herhaal”.’ […]

Za 28 september: Familieyoga: met opa, oma, oppas, of paps / mams

Familieyoga workshop met Wendy: plezier en ontspanning. Zaterdag 28 september 2019 12.30 – 14.30 uur “Komen jullie ook, samen met je (klein) kind, neefje, zus, vader of moeder?” Wendy komt een leuke Familie yoga workshop geven voor jong & oud. We doen o.a.: *Samen yoga, leuke duo yogahoudingen *Samen lachen *Adem & Mindfulness oefeningen *Samen masseren (over de kleding heen) *Samen op droomreis…. & we sluiten af met wat te drinken en kleuren samen een mandala. […]

KINDER COMBAT YOGA- woensdagmiddag per oktober

Kinder Combat Yoga: per oktober via cultuurpunt Na de zomervakantie via Cultuurpunt, of op aanvraag voor een feestje Wat is kinderyoga? Yoga is goed voor oud én jong! Want niet alleen volwassenen raken gestrest en overprikkeld. Kinderen en tieners kunnen ook de nodige rust en ontspanning gebruiken. Kinderen die veel spanning ervaren in het dagelijkse leven kunnen last krijgen van hyperactiviteit of teruggetrokken gedrag. Kinderyoga helpt met speelse en fantasievolle lessen om lichaam en geest in balans te brengen. Kinderen kunnen zo meer zelfvertrouwen krijgen, zich beter concentreren en ontspanning ervaren. Het gaat hier niet om competitie of prestatie: je bent goed zoals je bent en mag zijn wie je bent. Kinderyoga gaat over bewustwording van je lijf en het onder controle krijgen van gedachten en indrukken. Naast het doen van oefeningen, wordt er bij kinderyoga ook gefilosofeerd. Aan de orde komen vragen als: ‘wie ben ik, wat kan ik, waar zit mijn kracht, hoe verdeel ik mijn energie en hoe respecteer ik mezelf en anderen?’ Kinderyoga bevordert op die manier een gevoel van zelfverzekerdheid en eigenwaarde. Het heeft een gunstige invloed op het concentratievermogen en de creatieve ontwikkeling. […]

Za 5 oktober Helende Handen – workshop door Henry de la Croix

Helende Handen 2.0: leer van Henry de la Croix hoe jij bewust kunt worden van de helende kracht die in ons zit en door ons heen wil stromen. Deel 2: ook te volgen voor ‘nieuwelingen’: Helende Handen staat in het teken van het herkennen, voelen, eigen maken, ontwikkelen & spelen met deze energie. Die net als het mysterie van het Leven oneindig veel uitingen en namen heeft. Alhoewel er overeenkomsten zijn tussen ‘Helende Handen’ en methoden als bijvoorbeeld Reiki, Quantum Touch, Access Bars en andere systemen, zijn er ook significante verschillen, wat deze dag ook voor beginnende en gevorderde beoefenaars van bovengenoemde methoden geschikt maakt. […]

Partneryoga/duo yoga 3 day course: 11th – 13th October ’19

Rainbowyoga Partner Yoga Teacher training Aalsmeer (near Amsterdam) 3 day certified Partner Yoga Teacher Training Fri/Sat/Sun October 11, 12, 13th 2019 10 % DISCOUNT CODE AVAILABLE for studio friends! “Yoga is already fun, but it’s even more fun when you do yoga … TOGETHER”.  “Help your students dive into an ocean of touch & love and take them on a unique yogic journey of laughter, connection, intimacy & fun.” Add a new dimension to your Yoga practice and classes! Spend some time connecting with your favourite person by doing partner yoga. Not only do you experience a deeper connection with your friend or partner, you also stretch further and discover beautiful new ways to move together. Experience the physical and mental support that comes from teaming up in Partner Yoga. Stretch to your limits, try partner inversions, increase balance and trust by working together. Become certified to teach Rainbow Partner Yoga and offer classes or workshops that allow your students to be adventurous and try poses they might otherwise shy away from. Your students will benefit from practices in trust, connection, enhancing relationship, balance, friendship and community. […]

Zo 3 nov Training Eigenwijs Leven Vanuit je Hart – JJ van Zon

Zondag 3 november 15.00 – 17.00 uur door JJ van Zon Yoga workshop: Eigenwijs leven vanuit je hart Yoga Workshop ‘Eigenwijs Leven vanuit je hart’ Naar aanleiding van zijn boek; ‘de kracht van me-time’ heeft JJ van Zon een training ontworpen, waarin je helemaal ondergedompeld wordt met liefde en positiviteit, want jij bent namelijk al fantastisch! JJ’s missie is om een tegengeluid te geven aan het negatieve ego-denksysteem. En deze training geeft je het perfecte moment om je te ontdoen van onzekerheid, negativiteit en stress. Met zijn flamboyante, eigenwijze en liefdevolle stijl van lesgeven zal hij je inspireren om uit je comfort zone te stappen, je angst los te laten en het liefdevolle hart te omarmen. Eigenwijs zijn houdt JJ hoog in het vaandel, dus hij zal je de ruimte geven om deze transformatie zelf te voelen en op jouw manier te ervaren. Deze training is voor iedereen die meer rust, zelfvertrouwen, kracht en geluk wil ervaren. […]

Become a kidsyoga teacher: certified teacher training intensive 14-16 Feb 2020

Rainbowyoga Kids Yoga Teacher Training Aalsmeer (near Amsterdam) 3 day intensive certified Kids Yoga Teacher Training Fri/Sat/Sun February 14, 15, 16th 2020 10 % DISCOUNT available for studio friends and visitors! “Become a certified kidsyoga teacher in 3 fun & inspirational days!” “The most fun and complete certified kidsyoga and family yoga teacher training” Do you want to become a kidsyoga teacher? Or do you want to use yoga in the classroom, at home with family, or in daycare? Then come to this certified and approved kidsyoga teacher training. After this fun and jam-packed training, you get certified by Rainbowyoga and you may use the logo/certificate. You will also receive a diploma. Rainbow Yoga is registered by Yoga Alliance. This 3-day intensive is for everybody! It’s for parents, educators ánd yoga teachers. Affordable, complete and lots of fun! Rainbow Kids Yoga Teacher Training is a comprehensive certification in yoga and mindfulness practices for children and young people aged 2 to 18 years. Be immersed in 3 days of yoga, acrobatics, games, play, practical theory, discussion, community, connection and lots of fun! Graduate with immediate tangible knowledge and start teaching captivating kids yoga classes straight away! […]

Mindfulness en Coaching

Mindfulness en Coaching  Workshops bij YogAletta door TCO Aalsmeer en therapie, training & coaching bij TCO TCO (Therapeutisch Centrum Oosteinde) geeft regelmatig workshops Mindfulness en Levenskunst bij YogAletta. Bij TCO Aalsmeer kun je terecht voor de volledige mindfulness training (door TCO in samenwerking met WingsandFootprints aangeboden) en de training Levenskunst (met systemisch werk en familie-opstellingen). Ook kun je er terecht voor verschillende vormen van therapie, groepstraining en coaching. Het loont de moeite om even een kijkje te nemen op de website of je aan te melden voor de nieuwsbrief van TCO of WingsandFootprints op de websites: www.tco-aalsmeer.nl en www.wingsandfootprints.nl "Hier kun je terecht voor therapie, groepstraining en coaching"

Ontspannen een week weg met een beweegprogramma op maat in Spanje – max. 6 plekken

Behoefte aan Rust en Yoga in een mooie omgeving? Vind je andere yoga reizen/retreats maar massaal en commercieel? Kom dan in april naar het mooie en rustige vakantiehuis El Castillar in Spanje en ontvang een beweegprogramma (Yoga, Pilates) op maat door Aletta. Ook massages mogelijk. Kleinschalig en toegankelijk: maximaal 6 plekken beschikbaar in het huis met zwembad. MET DEZE YOGAVAKANTIE COMBINEER JE YOGA, STRAND EN RUST. Het beweeg- en ontspan programma is naar behoefte aan te passen: ontspannend, inspannend of een combinatie daarvan. Telefonische intake vooraf. Data:  4 t/m 11 april 2020 of 12 t/m 19 april 2020 Alle informatie, inclusief mooie foto's en boekings-link vind je hier. INBEGREPEN IN DEZE YOGAVAKANTIE: Logies + ontbijt op maat Dagelijks 2 yoga-/pilates sessies – Waarvoor Aletta  2x naar het huis komt Onbeperkt gebruik privé zwembad en sauna Gebruik van keuken Wifi Bedden linnen en douche handdoeken Gratis telefonische intake met Aletta om vooraf de wensen en mogelijkheden te bespreken qua yoga-/pilates (30 minuten per persoon) Meer workshops bij YogAletta:

2019-08-11T08:21:11+02:00