body analyse

Workshop Hanuman(asana): een mythe, verweven in een yoga les, door Joost en Liana van Healthy Yoga

Let op: inschrijven voor de workshops in het weekend van 25 en 26 mei kan niet meer. Op 7 en 8 september komen Joost en Liana terug. Houd de agenda in de gaten!

Laat je meenemen in een mooi verhaal van Hanuman. Dit wordt een unieke speelse belevenis door de combinatie van yoga filosofie, anatomie en het creatieve gebruik van tools.

Algemene informatie over de 4 workshops dit weekend: los te volgen, ook voor de yoga beoefenaar. Voor docenten is dit een interessante bijscholing.

De workshops door Healthy Yoga bij YogAletta zijn zo samengesteld dat:
Alle workshops los te volgen zijn
De middagdelen toegankelijk zijn voor iedere yogabeoefenaar
Yogadocenten de losse workshops kunnen volgen, maar ook het gehele weekend: de workshops vallen dan heel mooi als een puzzel in elkaar.
We gaan er een inspiratievol, speels en interactief weekend van maken!
We hebben er enorm veel zin in, tot dan!
Foto Joost de Boer

Missie en visie van Healthy Yoga:

‘Wij geloven in de kracht van yoga.
Het is een ultieme vorm van zelfzorg en voor iedereen toepasbaar.
Yoga beoefenen levert algehele gezondheidswinst op voor zowel: mentale, emotionele, fysieke dan wel spirituele doeleinden.
Het begrijpen van anatomie geeft tools om yoga veilig en duurzaam te beoefenen.
Het doel van Healthy Yoga is om jou alles te leren wat je nodig hebt over anatomie, lichamelijke klachten en aanpassingen in yoga.
Heathy Yoga geeft workshops en online scholingen op het gebied van anatomie en zelfzorg.
We onderscheiden ons aanbod door het speels, laagdrempelig, toegankelijk en professioneel aan te bieden met verschillende leermethoden. Door het stapsgewijs en simpel aan te bieden is het voor iedereen praktisch toepasbaar.’

Joost de Boer Is MFt fysio-/manueel therapeut, yoga- en anatomie docent. Joost heeft een enorme passie om mensen te helpen. Door yoga oriënteert hij zich steeds meer op de mens als geheel. Zowel adem als beweegpatroon, overtuigingsmechanisme en zelfs de voetafwikkeling speelt een rol in het functioneren van de mens. Hierdoor is de omgang en behandeling van een klacht heel individueel afgestemd.
Joost is er achter gekomen dat veel yogadocenten anatomische kennis missen, maar er wel heel behoeftig en leergierig naar zijn. Hij brengt zijn jaren lange ervaring vanuit de fysio-/manuele therapie naar de yogadocenten.
Joost is heel behulpzaam en sociaal. Je herkent zijn professionaliteit en deskundigheid doordat hij ingewikkelde materie versimpelt en speels overbrengt.
Hij gebruikt veel tools en digitale middelen bij zijn presentaties. Hierdoor wordt anatomie leuk en toegankelijk.

Liana Hamzajeva is afkomstig uit de juridische wereld en nu volledig toegewijd aan yoga. Vanaf het moment dat ze yoga ontdekte wist ze dat het de passie van haar leven zou worden. Ze besloot om fulltime haar passie te volgen. Inmiddels heeft Liana vele jaren ervaring in het lesgeven. Haar lessen zijn inzichtgevend, speels en liefdevol. Liana is yogadocente & transformationeel coach, heeft veel ervaring in privé lessen en samen met Joost verzorgt ze anatomie lessen bij  yogastudio’s en yogadocenten-opleidingen. Met yoga docenten werken vindt ze enorm inspirerend en leuk om te doen.

Joost heeft door Liana yoga leren kennen: door het structureel te beoefenen heeft hij ontdekt dat yoga een  belangrijke rol kan spelen in onder andere het herstel en-/of het voorkomen van (lichamelijke) klachten.

Foto Liana Hamzajeva

Losse workshops te volgen, maar ook het hele weekend of een hele dag

Let op: voor sommige workshops ligt het maximum aantal lager i.v.m. de persoonlijke aandacht. Als je het hele weekend wilt volgen, wees dan snel.
Door op de links te klikken van de andere workshops (bij  ‘Data’), vind je daar meer informatie over.

Data

Dag 1 (NL) – Zaterdag 25 mei 2019

10:30-13:30 Workshop Body Analyse – Extra Vaardigheden voor Yogadocenten
15:00-17:30 Workshop ‘Hanuman’ (Asanabeoefening & Mythe verhaal) – voor iedereen

19:00 & 20:00 Behandelingen:
1 uur durende, los af te nemen fysio-/manueel therapeutische behandeling, gericht op lichamelijke klachten, bodyanalyse en-/of (yoga) specifieke vraagstukken.
Boek hier de behandeling van zaterdag 19.00 uur: Joost en Liana helemaal voor jou!
Boek hier de behandeling van zaterdag 20.00 uur

Dag 2 (NL) – Zondag 26 mei 2019

11:00-13:30 Workshop Integratie Fascia Release & Yoga voor Posterieure keten – docenten-workshop
15:00-17:30 Workshop Restore & Mobilise (Restorative Yoga met Hands-on Mobilisaties) – voor iedereen

19:00: Behandeling:
1 uur durende, los af te nemen fysio-/manueel therapeutische behandeling, gericht op lichamelijke klachten, bodyanalyse en-/of (yoga) specifieke vraagstukken.
Boek hier de behandeling van zondag 19.00 uur: Joost en Liana helemaal voor jou!

Kosten

Ochtend workshop (voor docenten):
Losse workshop: € 60,-

Middag workshop (ook voor yoga beoefenaars / niet-docenten):
Losse workshop € 35,-

Pakketten:
Deelname aan 1 dag: ochtend én middag workshop: € 85,- ipv € 95,-
Deelname aan beide middag workshops: € 60, – ipv € 70,-
Deelname aan het totale weekend: €160,- ipv € 190,-, en met zijn tweetjes (Bring a friend): € 380,- bij inschrijving tegelijk.

Behandeling 1 uur: € 80,-

Let op: inschrijven voor de workshops in het weekend van 25 en 26 mei kan niet meer. Op 7 en 8 september komen Joost en Liana terug. Houd de agenda in de gaten!

Voor een combiticket (korting) ga je naar de fitmanager-shop en zoek je het combiticket dat je wilt.

De lessen gaan alleen door bij voldoende aanmeldingen vooraf. Wees er dus snel bij en schrijf je in 🙂

Locatie

YogAletta heeft een mooie eigen studio in

Hier worden groepslessen, privélessen, workshops, cursussen, massages en bijscholingen gegeven.
YogAletta wil een platform zijn voor het samen werken aan een Happy & Healthy Body, Mind & Life.

Meer workshops bij YogAletta:

HEPPY & YOLO: High Energy Programme w Pilates & Yoga

H.E.P.P.Y  & Y.O.L.O.: High Energy Programme based on Pilates and Yoga & Your Own Level and Options. Snel en efficiënt creëer je soepele spieren en verbetert je uithoudingsvermogen, terwijl je trouw blijft aan de pilates en yoga principes Deze les duurt 75 minuten. Interval training* en hard werken (naar vermogen) met de traditionele vorm en functie van Pilates en Yoga. Afgewisseld met korte Pilates en Yoga series. Gevolgd door een heerlijke ontspanningsoefening van 10 á 15 minuten: Na een goede warming up (pilates/yoga) worden verschillende soorten H.I.I.T.* protocollen ingezet om je conditie en metabolisme te verbeteren. Doordat de blokjes kort zijn en actie (naar vermogen) en rust afwisselen, is deze inspanning door iedereen vol te houden. De workout bevat enkele uitgekiende interval blocks, maar deze worden afgewisseld met pilates en yoga series, waarin de veilige uitvoering wordt uitgelegd en je hartslag weer vertraagt. Hierdoor neemt je kracht en coördinatie toe en verbetert je balans. Snel en efficiënt creëer je soepele spieren en verbetert je uithoudingsvermogen, terwijl je trouw blijft aan de pilates en yoga principes, wat deze les onderscheidt van de ‘die or try harder-bootcamps’. Neem wel je binnen-sportschoenen mee voor de onderdelen waar je een sprongetje van plezier mag maken 😉 Iedereen werkt op eigen niveau en we bieden verschillende opties per oefening aan: YOLO: Your Own Level and Options! […]

MINDFULNESS Workshop vr 6 september 20.00 uur

Workshop Mindfulness Vrijdag 6 september 20.00 – 22.00 uur Ik sta even stil en dat is een hele vooruitgang. Je maakt kennis met wat mindfulness is aan de hand van een video presentatie. En er zal vooral samen mindfulness beoefend worden, want mindfulness kun je alleen maar zelf ervaren en is niet zozeer om kennis te vergaren. Natuurlijk is er ook ruimte om vragen te stellen. Na de workshop is er dan hopelijk een klein mindfulness zaadje in je geplant. […]

Za 7 september workshop Pols/Schouderklachten & Yoga voor yogadocenten

Workshop Pols/schouderklachten & Yoga – voor docenten Door Joost en Liana van Healthy Yoga Op 7 en 8 september zijn Joost en Liana terug! In dit Deel I van Pols en Schouder klachten & yoga zoomen we in op de lokaal anatomische ontstaansmechanismen van de meest voorkomende pols en schouder klachten. We bespreken en beoefenen asana met specifieke tools en aanpassingen in yoga voor mensen met pols en schouder klachten. Ook behandelen we uitgebreid inzichten die preventief werken om de pols en schouder te beschermen. […]

Zo 8 september workshop Fascia Release voor yogadocenten met ballen

Integratie Fascia Release & Yoga: maak de complete posterieure keten vrij Door Joost en Liana van Healthy Yoga Op 7 en 8 september zijn Joost en Liana terug! Herken een verkorting in de posterior chain! Naast het herkennen leer je hier een gecombineerde strategie om de posterieure keten vrij te maken. Deze keten loopt vanaf je voet, via de achterkant van je lichaam tot en met je hoofd.  Je krijgt een effectieve methode aangereikt waarbij je verschillende tools & technieken leert te gebruiken en doelmatig bepaalde asana’s en asana-volgordes leert samen te stellen om het vrijmaken van de posterieure keten te realiseren.  Lees hier onder meer over deze workshop/ bijscholing. […]

Zo 8 september workshop Restore & Mobilise voor iedereen: restorative yoga

Workshop Restore & Mobilise – voor docenten Door Joost en Liana van Healthy Yoga Op 7 en 8 september zijn Joost en Liana terug! Restore & Mobilise is een unieke combinatie van Restorative yoga in combinatie met op adem geleide mobilisaties en massage gericht op diepe en volledige ontspanning. Deze workshop is speciaal ontworpen voor yogadocenten om toe te passen in je eigen yoga les! […]

WORKSHOP FAMILIE-OPSTELLINGEN vr 13 september 2019

WORKSHOP Familie-opstellingen en Levenskunst vrijdag 13 september 2019 20.00 – 22.00 uur Deze training maakt verschil in je leven en welzijn Lidwien van den Broek komt een workshop geven over  levenskunst/systemisch werk. We gaan ook kennismaken met familie-opstellingen. De vitaliteitstraining LevensKunst bij TCO heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een krachtig, volwassen ‘product’ waarmee verschil gemaakt kan worden in leven en welzijn. De training biedt een combinatie van inzichtgevende methodes en communicatie- en veranderingstechnieken. Met name het Systemisch werk met zijn familieopstellingen zorgt voor bewustwording en inzicht. Samen met methodieken als NLP en Oplossingsgericht werk geeft dit deelnemers gereedschap in handen om los te komen van oude, ongewenste patronen die nog veel energie vragen om gewenste verandering in gang te zetten. […]

Vr 20 september RESTORATIVE YOGA met Aromatherapie: de sleutel tot ontrafeling van stress

Restorative Yoga (vernieuwende en herstellende yoga) met ondersteuning en aromatherapie Waan je in een SPA Resort, met yoga en aromatherapie. Lesomschrijving Thema: HERSTEL en VERNIEUW’: Tijdens deze workshop laat je jezelf verwennen met restorative yoga: Je ‘doet’ houdingen die totaal geen inspanning kosten. Volledig ondersteund door kussens, bolsters en dekens mag je de spierspanning helemaal los laten. Vervolgens keer je met je aandacht naar je ademhaling en de sensaties in je lichaam en geest. Wij zullen intussen werken met essentiële oliën die een sterke fysieke en emotionele basis helpen leggen. Door de herstellende houdingen en grondende oliën verstilt de geest, en wordt het parasympathisch zenuwstelsel geactiveerd: je herstellende zenuwstelsel reduceert stress-gerelateerde klachten. Dit gebeurt tijdens de les, maar werkt ook daarna nog door. Leren ontspannen is de SLEUTEL tot duurzaamheid als mens in deze cultuur. Ontspannen is diep rusten. Een ontspannen geest brengt met zich mee: rustigere hartslag, lage ademfrequentie, lagere bloeddruk, lage hersengolf-frequentie, langzamer oud worden 😉 Als je het lichaam kunt ontspannen en de geest kunt kalmeren, begin je je beter te voelen en kun je helderder denken. Dit is waar restorative yoga zo goed in te zetten is. Mijn missie met deze workshop is om je gronding, creativiteit en innerlijke kracht te bevorderen. Restorative Yoga wordt graag gedaan door mensen die aan ontspanning toe zijn, overspannen of burnout. Ook mensen met chronische pijn vertoeven graag in een kalme en ondersteunde herstel-staat die in de restorative (herstellende) houdingen geboden wordt. Waan je in een Spa Resort, waar je omhuld wordt door de geur van weldadige essentiële oliën die je verwarmen, verfrissen, energie geven en tot rust brengen… […]

Zo 22 september Handstand workshop

Handstand Workshop  Door Bart van Bendie Yoga Op 22 september geeft Bart de hele dag workshops! Handstand, of je eigen visie op de wereld eens op z’n kop zetten. Het is misschien nog niet eens zo heel lang geleden, dat je er van droomde, dat jij je hele lichaam met je handen en je armen zou kunnen dragen. Een radslag op het schoolplein, zonder angst en misschien zelfs meerdere achter elkaar. Het gevoel ervaren om je sterk en sierlijk te voelen, en trots te zijn op een handstand waar je een tijdje op had geoefend. Omdat je ouders op hun voeten liepen, wist jij dat dit de manier was waarop het hoorde. Iedereen om je heen vertoonde hetzelfde gedrag en dus leerde ook jij dat het normaal is om op je eigen benen te staan. Maar hoe heerlijk kan het voelen, om af en toe even abnormaal te zijn. […]

Zo 22 september AcroYoga workshop

AcroYoga Workshop  Door Bart van Bendie Yoga Op 22 september geeft Bart de hele dag workshops! AcroYoga, ofwel, de speeltuin voor volwassenen Herinner jij nog wat je favoriete toestel was in de speeltuin? Droom jij nog wel eens van die onbezonnen momenten dat je verdwaalde in het plezier dat ontstond door simpelweg te doen? Heb jij wel eens heimwee naar die momenten waar je nieuwe vrienden maakte zonder te wantrouwen? Kom dan dat gevoel samen met ons herbeleven met AcroYoga. In deze AcroYoga workshop nemen we je mee op een ontdekkingsreis door je denken en handelen. De combinatie van een vleugje acrobatiek samen met een dosis yoga en een toefje Thai-massage zorgt ervoor dat jij de flexibiliteit tussen je oren ontdekt, als je de ontwakende kracht in je lichaam begint te ervaren. […]

Zo 22 september Massage & Partner-yoga workshop

Massage & Partner Yoga Workshop  Door Bart van Bendie Yoga Op 22 september geeft Bart de hele dag workshops! Massage & Partner Yoga : Wie ga jij met jouw aanraking verassen? Massage en partner yoga geeft jou en je partner een 3 uur durende beleving waarin je samen met elkaar gaat genieten van elkaar. Onder deskundige leiding nemen wij jullie mee op een ontdekkingstocht naar je zintuigen. De bewegingsoefeningen die we gebruiken om het lichaam op te warmen en de geest te verstillen zijn afkomstig uit de yoga en de massage technieken die worden toegepast zijn gebaseerd op de Thaise yoga massage met de zachte, noordelijke stijl. In een heel rustig tempo warmen we eerst gezamenlijk de eigen spieren een beetje op en als iedereen wat losser in zijn vel is gaan zitten, dan vervolgen we de reis met bewegingsoefeningen samen met je partner. Jullie maken hier opnieuw kennis met elkaar, maar omdat dit keer de aandacht op andere receptoren zal zijn gevestigd, bestaat de mogelijkheid dat jij je partner op nieuwe vlakken leert aanvoelen. […]

Za 28 september: Familieyoga: met opa, oma, oppas, of paps / mams

Familieyoga workshop met Wendy: plezier en ontspanning. Zaterdag 28 september 2019 12.30 – 14.30 uur “Komen jullie ook, samen met je (klein) kind, neefje, zus, vader of moeder?” Wendy komt een leuke Familie yoga workshop geven voor jong & oud. We doen o.a.: *Samen yoga, leuke duo yogahoudingen *Samen lachen *Adem & Mindfulness oefeningen *Samen masseren (over de kleding heen) *Samen op droomreis…. & we sluiten af met wat te drinken en kleuren samen een mandala. […]

KINDER COMBAT YOGA- woensdagmiddag per oktober

Kinder Combat Yoga: per oktober via cultuurpunt Na de zomervakantie via Cultuurpunt, of op aanvraag voor een feestje Wat is kinderyoga? Yoga is goed voor oud én jong! Want niet alleen volwassenen raken gestrest en overprikkeld. Kinderen en tieners kunnen ook de nodige rust en ontspanning gebruiken. Kinderen die veel spanning ervaren in het dagelijkse leven kunnen last krijgen van hyperactiviteit of teruggetrokken gedrag. Kinderyoga helpt met speelse en fantasievolle lessen om lichaam en geest in balans te brengen. Kinderen kunnen zo meer zelfvertrouwen krijgen, zich beter concentreren en ontspanning ervaren. Het gaat hier niet om competitie of prestatie: je bent goed zoals je bent en mag zijn wie je bent. Kinderyoga gaat over bewustwording van je lijf en het onder controle krijgen van gedachten en indrukken. Naast het doen van oefeningen, wordt er bij kinderyoga ook gefilosofeerd. Aan de orde komen vragen als: ‘wie ben ik, wat kan ik, waar zit mijn kracht, hoe verdeel ik mijn energie en hoe respecteer ik mezelf en anderen?’ Kinderyoga bevordert op die manier een gevoel van zelfverzekerdheid en eigenwaarde. Het heeft een gunstige invloed op het concentratievermogen en de creatieve ontwikkeling. […]

2019-05-12T13:48:49+02:00